Ține legătura
București, RO
office@empiresolutions.ro
Ph: +40 791 EMPIRE
Pentru colaborări
colaborari@empiresolutions.ro
Ph: +40 723 358 059
Back

Securitate

Ce este certificatul SSL (HTTPS)Noțiuni introductive SSL (https:)

SSL este prescurtarea de la Secure Sockets Layer. Reprezintă un standard/protocol in materie de securitate şi a fost dezvoltat de Netscape in 1994. Utilizarea lui este uşor identificabilă datorită unui mic lacăt (sub formă grafică) care apare in browser.


https ssl


Certificatele SSL sau certificatele de securitate sunt protocoale criptografice ce au rolul de a securiza schimbul de informații pe internet. Ex: informații despre carduri bancare, parole și în general orice informație care se dorește a rămâne privată. Certificatele SSL pot fi folosite de asemenea și pentru securizarea corespondenței (email).

Nu trebuie să înțelegeți că doar site-urile de e-commerce, ori site-urile cu trafic ridicat și informație de mare valoare au nevoie de un certificat SSL. Orice site, indiferent de obiectul său serviciul promovat, de traficul mic sau mare, beneficiază de un upgrade de securitate mare la instalarea unui certificat SSL.

Adresele web securizate prin SSL încep cu https:, nu cu http:; ca atare, anumiți utilizatori folosesc termenul „HTTPS” pentru SSL.Cum funcționează

Certificatul SSL criptează informațiile astfel încât ele să nu poată fi decriptate decât de serverul căruia îi sunt adresate. Acest lucru garantează că informațiile trimise către un website nu vor fi furate sau modificate.Avantajele tehnologiei SSL

SSL oferă un grad mai mare de confidențialitate și de sigurantă decât o conexiune web necriptată. Această tehnologie reduce riscul ca informațiile să fie interceptate și folosite incorect de o tertă parte. Mulți vizitatori ai site-urilor au mai multă încredere să impărtăsească informații personale atunci când știu că folosesc o conexiune SSL.

Avantajul cel mai mare este că protejează parolele împotrivă interceptării, când este tastată într-o pagină de login protejată SSL.

Un alt avantaj important conform Google, este că site-urile care au un certificat SSL instalat, au o poziționare mai bună în motorul de căutare Google.Verificarea folosirii SSL în paginile web

Majoritatea browserelor web afisează o pictogramă în formă de lacăt când se stabilește o conexiune SSL.

Cea mai simplă modalitate de a verifică dacă există SSL este să introduceți adresa web în browser, cu https:// la început, astfel: https://domeniu.ro. Dacă apare o pictogramă în formă de lacăt în browser, dați clic pe această pentru informații suplimentare și pentru a confirmă siguranță conexiunii.

Dacă nu apare o pictogramă în formă de lacăt, această inseamnă că pagină nu este securizată prin SSL. Uneori e posibil să va arate un lacăt tăiat său un lacăt cu un semn de exclamare, în acest caz pagina dvs conține elemente sau linkuri cu http și trebuiesc modificate conform articolului de aici.


Acest site utilizează cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestora. Politica de Cookies